ALTUĞ 8×8 serisi için imzalar atıldı… ALTUĞ 8×8 Ankara’da üretilecek

Türkiye’nin lider askeri araç üreticilerinden BMC, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile 35 mm Kuleli Yeni Nesil Araçlar Projesi kapsamında önemli bir sözleşmeye imza attı.

ANKARA (İGFA) – Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir aracın daha üretimine başlayacak olan BMC, Savunma Sanayii Başkanlığı ile sözleşme imzaladı.

Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, 24 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen törende, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla BMC ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında, 35 mm Kuleli Yeni Nesil Araçlar Projesi kapsamında önemli bir sözleşmeye imza atıldı.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 29 adet ALTUĞ 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı teslim edilecek ve söz konusu araçların Entegre Lojistik Destek faaliyetlerini içeren hizmetler sağlanacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde böyle önemli bir projeyi tamamlayarak seri üretim aşamasına gelmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ALTUĞ’un bugünlere büyük emeklerle gelmiş, uzun soluklu bir projenin sonucu olduğunu ifade ederek, “En başta yerli ve milli savunma sanayii hamlesini başlatarak bu vizyon ile bizlere yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığımız ve Savunma Sanayii Başkanlığımızın liderliği her projede olduğu gibi ALTUĞ Projesi’nde de bize büyük bir cesaret ve güç verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son yıllardaki saha tecrübelerine uygun olarak geliştirilen ALTUĞ, asimetrik savaş ortamlarında büyük avantaj sağlayan, en güncel kullanıcı gereksinimlerine uygun görev konsepti ve ileri teknolojisiyle üstün kabiliyetlere sahip bir araç oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda yerli ve milli savunma sanayi hedefini destekleyen bir araç haline geldi” diye konuştu.

ALTUĞ 8X8 SERİSİ ANKARA’DAKİ BMC ÜRETİM TESİSLERİ’NDE ÜRETİLECEK

Proje kapsamında tüm paydaşlara teşekkür eden Fuat Tosyalı, bugüne kadar gerçekleştirdikleri her projede olduğu gibi ALTUĞ 8×8 projesini de alnımızın akıyla tamamlayarak ordunun hizmetine sunacaklarını söyledi. Tosyalı, ALTUĞ 8×8 üstün manevra yeteneği ve çok yönlü kullanım özellikleriyle öne çıktığını kaydetti.

Hatırlanacağı gibi BMC’nin daha önce ürettiği KİRPİ ve VURAN araçları, sahada düşmanın oyununu bozan kritik sistemler olarak öne çıkmıştı.

ALTUĞ 8×8, sunduğu teknolojik üstünlük ve gelişmiş muharebe kabiliyetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahada oyun kuran bir güç olma özelliğine büyük bir katkı sağlayacak. Teslimatların 2027 yılında başlaması planlanırken, ALTUĞ 8×8’in dost ve müttefik ülkeler tarafından da tercih edilmesi ve Türkiye’ye önemli bir ihracat girdisi sağlaması bekleniyor.

BMC ALTUĞ 8X8 ZIRHLI MUHAREBE ARACI

ALTUĞ 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı (35 mm Kuleli), kendi sınıfında konvansiyonel ve asimetrik muharebe sahasının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Araçlar en güncel kullanıcı gereksinimleri, görev konseptleri, tehditler, teknoloji ve trendler ile bu pazarda mevcut yerli ve yabancı araçların kabiliyetleri değerlendirilerek her yönüyle üstün özellikleriyle ön plana çıkıyor.

ALTUĞ 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı’nın öne çıkan özellikleri

  • 3 mürettebat + 9 personel taşıma kapasitesi
  • 7.62 mm’den 120 mm’ye kadar her türlü topu taşıma kabiliyeti
  • Mayın ve El Yapımı Patlayıcılara karşı üstün koruma
  • De-Monte edilebilir araç tavanı konsepti ile “tek platformda çoklu görev kabiliyeti”  
  • 4 akstan dümenleme ile gelişmiş manevra yeteneği
  • Geniş iç hacim ile farklı iklim ve arazi koşullarında personel için yüksek konfor
  • 12 tona kadar faydalı yük taşıma kapasitesi ile 36 ton yüklü araç ağırlığı
  • Kolay bakım yapılabilir, sistem güvenilirliği yüksek ve ömür devri maliyeti düşük altyapı
14 yıllık haber tecrübesi ile kıdemli haber editörlüğü görevini üstleniyorum.

Related Posts

Sağlık çalışanlarından ‘tek kalem maaş’ vurgusu

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri’nde ve Ağız Diş Hastaneleri’nde çalışanlara dağıtılan teşviklerde mağduriyetlerin son bulması yönünde bir kez daha çağrı…

İzmir’de Başkan Tugay’dan ‘2030’ mesajı!

İzmir’in enerji dönüşümüne rehberlik edecek çalıştayda, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği gibi kritik konular ele alındı, karbon nötr hedefleri vurgulandı. İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in enerji…

Malatya’da engelli bireylere yönelik eğitimlerine devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde engelli bireylere yönelik çeşitli alanlarda kurslar veriliyor. Bu kurslar sayesinde engelli bireyler hem sosyalleşiyor hem de…

Bursa İnegöl Belediyesi enerjisini güneşten sağlayacak

Bursa İnegöl Belediyesi, kurumun tüm birimlerinin enerji ihtiyacını karşılayacak Güneş Enerji Sistemi kurulumu için çalışmalara başladı. Yeni Hayvan Pazarı çatısında 11 bin 200 m2 alanda kurulacak 3248…

Konya’dan iş sağlığı için örnek proje

Konya Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarının güvenliğini ve acil durumlara hazırlıklı olmalarını sağlamak için İş Sağlığı ve Güvenliği Akademisi İlk Yardım Eğitim Merkezi’ni kurdu. KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi…

Bursa Osmangazi’de inşaat aşamasındaki kaçak katlar yıkıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi, Koğukçınar Mahallesi’nde tek katlı bir evin üzerine kaçak olarak inşa edildiği belirlenen iki katı, inşaat aşamasındayken yıktı. BURSA (İGFA) – Bursa Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmaya…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir