Oyak Renault 8 milyonuncu araç üretimini kutladı

Türkiye’nin en büyük binek otomobil üretim kapasitesine sahip olan Oyak Renault Otomobil Fabrikası, 8 milyonuncu aracı olan Renault Duster’ı üreterek, önemli bir kilometre taşına ulaştı.

BURSA (İGFA) – Renault Duster, 8 milyonuncu araç olarak Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikası’nda ileri üretim teknolojileri ile üretildi. Dayanıklılığı, gelişmiş sürüş konforu ve modern donanım özellikleriyle SUV segmentinde fark yaratan Renault Duster, aynı zamanda Uluslararası Oyun Planı 2027 kapsamında Türkiye’de üretilecek yeni modellerden ilki olma özelliğini taşıyor.

Jan PTACEK: ‘Türkiye’nin otomotiv ekosistemine yatırım yapmaya devam edeceğiz’

Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jan PTACEK, 8 milyonuncu aracın üretimiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Renault Group, güçlü ortağı OYAK ile birlikte yarım asrı aşkın süredir Türkiye’deki üretim gücünü sürekli geliştirerek, Türkiye’yi otomotiv sektöründe stratejik bir üretim ve ihracat merkezi haline getirdi. Bugün 8 milyonuncu aracımızı gururla banttan indirirken, Türkiye’nin üretim yetkinliğini ve küresel rekabetteki konumunu daha da güçlendirme kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. Beş bini aşkın çalışanıyla Oyak Renault, Renault Group’un en verimli üretim merkezlerinden biri olmanın yanı sıra ileri mühendislik çözümleri ve yenilikçi üretim teknolojileriyle de en yüksek kalite standartlarını koruyor. Ayrıca Oyak Renault bugün, Ar-Ge merkezi, geniş satın alma ekibi, tedarik zinciri ve planlarımıza ulaşmamıza yardımcı olan diğer birçok fonksiyonu bünyesinde barındırıyor.”

Yerel Üretimle Küresel Hedeflere Güçlü Katkı

Oyak Renault, güçlü mühendislik altyapısı, rekabetçi tedarik zinciri ve teknoloji odaklı yaklaşımı ile Renault’nun küresel üretim ağı içindeki stratejik konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Yapay zeka destekli otomasyon sistemleri, büyük veri analitiği ve sürdürülebilir endüstri çözümleri sayesinde üretim süreçlerinde kalite ve verimlilik en üst düzeye çıkarılıyor. Bu yaklaşım, hem Türkiye’nin otomotiv ekosistemine katkı sağlıyor hem de Renault’nun uzun vadeli küresel hedeflerine destek veriyor.

Endüstriyel Mükemmellik ve Dönüşüm

Oyak Renault Fabrikası, gelişmiş dijital teknolojiler ve inovatif çözümlerle Renault Group’un endüstriyel dönüşümüne öncülük ediyor. Verimlilik ve sürdürülebilirliği artırmak için yapay zeka odaklı sistemler, tam bağlantılı tedarik zinciri ve ileri otomasyon çözümleri entegre ediliyor.

Modern ve teknolojik mükemmelliğe kendini adamış olan Oyak Renault, çalışanlarına son teknoloji dijital araçlar ve robotik sistemlerle iş birliği yapabilecekleri dinamik ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sunuyor. Şirket, inovasyon ve sürdürülebilirliğe odaklanarak Türkiye ve dünya genelinde stratejik bir üretim merkezi olma konumunu güçlendiriyor.

14 yıllık haber tecrübesi ile kıdemli haber editörlüğü görevini üstleniyorum.

Related Posts

Hayvancılık desteğinde kesintilere ayar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık desteklemelerinden çiftçinin üye olduğu üretici örgütlerine yapılan kesinti oranlarında, birinci derece tarımsal amaçlı örgüt ayrımı kaldırıldı. ANKARA (İGFA) – Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama…

Üretimi 10 yılda 10 kat arttı!

Türkiye, kamu-özel sektör iş birliğiyle, lezzeti tescilli Antep fıstığının üretim ve ihracatında büyük artış yaşanıyor alıyor. Üretim son 10 yılda 10 kat arttı. İSTANBUL (İGFA) – Her…

6. TechXtile Challenge’da finale kalan projeler belı̇rlendı̇

Yenilikçi fikirler ve güçlü girişimciler ile 6.TechXtile Challenge Tasarım Yarışmasında final yaklaşıyor. Tekstil ve hazır giyim sektörünedeğer katma hedefiyle sürdürülebilir ve inovatifçözümler sunan projeler finale kalabilmek içinDeğerlendirme…

Buü Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: “Modern anlamda iktisat sanayi devrimiyle ortaya çıkmıştır ”

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Felsefe Kulübü’nün paydaşlığyla düzenlenen Açık Kapı Toplantıları/Felsefe Söyleşileri 2024-2025 döneminin dördüncü toplantısında, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “İktisat ve…

Rüzgar ve güneşte kurulu güç 33 bin MW’ı aştı!

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücü, toplam elektrik kurulu gücünün yaklaşık yüzde 60’ına ulaştı. Güneş ve rüzgarda toplam kurulu güç ise 33 bin megavatı aştı. ANKARA (İGFA) – Enerji…

BİSİAD, yapay zekanın iş süreçlerine etkisini masaya yatırdı

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu, Açık Atölye’de gerçekleşen ‘A Journey into AI: From Concepts to Digital Transformation’ etkinliğine katıldı. BURSA (İGFA) – Yapay zekanın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir